Proef met Nieuwe Werken begonnen

Het experiment met Het Nieuwe Werken aan de RUG kan beginnen. De Proeftuin is deze week geopend.

[vsw id=”5V56RhRtxf0″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Afwasbare toetsenborden, verstelbare bureaus, rode loungebanken en muren die eruit zien als gatenkaas. De tuinvleugel tussen het Academiegebouw en het bestuursgebouw is klaar voor de zestig ‘pioniers’ die de komende maanden gaan experimenteren met Het Nieuwe Werken. In het gloednieuwe, open kantoor bepalen de medewerkers zelf waar ze werken, met wie ze werken en hoe ze werken.

De Proeftuin is een pilot voor de hele universiteit, en moet laten zien hoe de medewerkers de flexibele werkplekken ervaren en hoe ze kunnen overstappen. Het nieuwe kantoor in gebouw 18 is er compleet op ingericht. Veel open ruimtes, kantoortjes voor wie zich echt moet concentreren en een bibliotheek met grote televisie voor vergaderingen.

De zestig medewerkers hebben een laptop en iPhone 4 gekregen om zo mobiel mogelijk te zijn. Ze hebben allemaal een kluis en een boekenplank voor hun kantoorspullen. De muren hebben speciale gaten en overal ligt tapijt om het geluid te dempen. Volgende week – als iedereen weer terug is van vakantie – moet blijken of Het Nieuwe Werken bevalt.

08-05-2013