‘Rapport vol onjuistheden’

De RUG heeft een ‘stevige reactie’ gestuurd naar de commissie van accreditatieorganisatie NVAO, die de universiteit in april bezocht. Het rapport staat vol fouten, zegt het universiteitsbestuur.

De commissie bracht in april een driedaags bezoek aan de universiteit om te checken of de RUG de zaken op het gebied van onderwijskwaliteit onder controle heeft. Na het bezoek liet de commissie mondeling weten de universiteit een voorlopige voldoende te geven. Deze maand ontving de universiteit een eerste rapport van de commissie.

‘We zijn niet helemaal gelukkig met de inhoud’, laat universiteitsbestuurder Sibrand Poppema weten. ‘Er staan opvallend veel feitelijke onjuistheden in. We hebben stevig gereageerd op die dingen die aanwijsbaar onjuist waren. Je kunt je afvragen hoe het mogelijk is dat er zoveel onjuistheden in staan.’

Wat de kritiek van de commissie behelst en welke fouten er in het voorlopige rapport staan, wil de universiteit nog niet zeggen. ‘Het is niet openbaar. Het eindoordeel, dat wel openbaar is, volgt nog’, zegt Poppema.

De commissie gaat nu de kritiek van de universiteit beoordelen. Het eindrapport zou in juni moeten verschijnen, maar of dat wordt gehaald is niet zeker.

18-06-2013