Recenseer je huisbaas

Binnenkort mag je je huisbaas recenseren op de door studenten gebouwde website Host me Right.

De website van student Rasmus Geertsema over studentenhuisvesting in Groningen komt er. De gemeente stelt eind deze maand subsidie beschikbaar om de site te bouwen.

Geertsema, student International and European Law, wil met de website de onoverzichtelijke markt voor studentenhuisvesting transparanter maken door studenten hun huisbaas te laten recenseren.

Hij verzamelde 500 handtekeningen om de gemeente ervan te overtuigen de bouw van de website te financieren. Wethouder Roeland van der Schaaf beloofde eind mei snel met een antwoord te komen. Volgens de student is de gemeente nu ‘onofficieel akkoord’. ‘Volgens de planning is het budget voor het einde van de maand beschikbaar’, zegt Geertsema.

Doetank

Host me Right  kost volgens de rechtenstudent ‘maar een paar duizend euro’ en kan binnen een paar weken online. De site wordt gebouwd en gevuld door een ‘doetank’ van studenten.

Geertsema heeft ook een akkoord met de Hanzehogeshool en RUG. Hij heeft de instellingen gevraagd de website te promoten onder nieuwe studenten. De universiteit sputterde eerst nog wat tegen, omdat men bang was dat internationale studenten minder snel voor Groningen zouden kiezen als er veel negatieve recensies op zouden komen te staan over het Housing Office. Dat probleem is nu opgelost. ‘De universiteit stond tijdens de laatste bespreking zeer open voor samenwerking’, aldus Geertsema.

26-06-2013