Rector baalt van KEI-incident

Rector magnificus Elmer Sterken baalt van het incident tijdens de KEI-week, waarbij een studente na een sprong gewond raakte aan haar rug. Het incident is niet goed voor het imago van de universiteit, vindt hij.

De studente raakte ernstig gewond bij een sprong van de Action Free Fall op het Open Air Festival tijdens de KEI-week. Daar sprongen studenten van een hoogte van zeven meter vanaf een platform op een groot luchtkussen.

Balen

Volgens de rector was de Action Free Fall geen onderdeel van de KEI-week, maar door een studentenvereniging buiten de KEI om geboekt. ‘Ik baal ervan. Want nu stond toch weer op het web: “Studente breekt rug tijdens introductie Groningen” . We kunnen het niet verbieden, want het valt niet onder de KEI. Maar de uitstraling is wel richting ons. Ik zie ook niet de wervende kracht van springen van zeven meter hoogte.’

De rector wil het incident bespreken met de Advies Commissie Introductietijden (ACI) die adviseert en bemiddelt bij de afhandeling van incidenten tijdens de introductieactiviteiten.

De Action Free Fall op het Open Air festival

De Action Free Fall op het Open Air festival

22-08-2013