Reddingsplan KVI van start

Het reddingsplan voor het Kernfysisch Versneller Instituut (KVI) van interim-directeur Cees Sterks is goedgekeurd door het universiteitsbestuur. Morgen horen de KVI-medewerkers wat hen te wachten staat.

‘Het universiteitsbestuur was het er volledig mee eens’, zegt Sterks, die in twee weken tijd een zonnig toekomstplan voor het KVI wist te schrijven. Hij begon aan het nieuwe scenario nadat een commissie van drie deskundigen had laten weten niets te zien in het plan om van het KVI een technologisch ontwikkelingscentrum te maken. De commissie durft niet te garanderen dat zo’n centrum voldoende geld oplevert.

Sterks vond de commissie te pessimistisch en besloot daarom zijn eigen advies te schrijven, deels gebaseerd op de positieve punten uit het rapport van de commissie. Morgen om 12 uur horen de medewerkers van het KVI welke richting het instituut op gaat en of ze allemaal hun functie kunnen behouden. Op hetzelfde ogenblik wordt het toekomstplan besproken in de universiteitsraad en stuurt de universiteit een persbericht naar alle media.

Sterks is ‘buitengewoon tevreden’ met zijn plan. ‘Het is niet zo dat alles nu verder is opgelost. Er is een oplossing, en de komende jaren moet er hard aan worden gewerkt. Het blijft een reorganisatie, maar waarschijnlijk wel zonder gedwongen ontslagen’, zegt hij.

Volgens de interim-directeur is het mogelijk dat een aantal medewerkers nieuw werk krijgt bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen (FWN). ‘Er is een prachtige samenwerking ontstaan met FWN, maar daarover morgen meer’, aldus Sterks.

27-03-2013