Ctrl-C, Ctrl-V voor repro’s en postkamers

De medewerkers van de reproshops en postkamers worden overgenomen door een extern bedrijf.

Het aantal printjes aan de universiteit daalt sterk door de digitalisering. De reproshops en het vervoer van post en printwerk kunnen daardoor niet meer uit. Grafimedia, die onder meer de diensten voor de reproshops regelt, wordt daarom gereorganiseerd, samen met de afdelingen Logistiek en Documentaire Informatievoorziening (DIV) van Administratieve Informatievoorziening (AIV).

Onlangs is bekendgemaakt welke afdelingen worden overgenomen door een extern bedrijf. ‘De postkameractiviteiten van de afdelingen Logistiek en DIV worden uitbesteed. Daarnaast Grafimedia zelf natuurlijk en het vervoer van alle aan Grafimedia gerelateerde documenten. En wat er gebeurt aan digitalisering binnen het Bureau en het Facilitair Bedrijf, maar dat is heel beperkt. In januari kunnen we hopelijk daarmee de markt op’, zegt interimdirecteur Tom de Witt Hamer.

Teleurgesteld

Wie de afdelingen koopt, wordt waarschijnlijk pas volgend jaar zomer duidelijk. De archiefwerkzaamheden en het vervoer van personen en andere goederen blijven bij de RUG.

Volgens De Witt Hamer reageerden de betrokken medewerkers teleurgesteld. ‘Maar dat was te verwachten. Dit is nu besloten en daarmee gaan we verder. We kijken echter ook weer naar nieuwe kansen en mogelijkheden.’

05-11-2014