RUG-atleten grijpen net naast podium bij Batavierenrace

Het Universiteitsklassement van de Batavierenrace is dit jaar gewonnen door de Radboud Universiteit Nijmegen in 10 uur 27 minuten. Het Groningse team eindigde met 26 minuten achterstand op de vierde plaats. 

Het startschot van de 41e editie van de Batavierenrace klonk vrijdag om middernacht. In totaal deden 359 teams mee met de 175 kilometer lange estafetteloop tussen Nijmegen en Enschede. Naast het algemeen klassement, waarin studenten van alle niveaus liepen en dat werd gewonnen door Aeolus, vaardigde iedere universiteit een team af met de beste lopers van hun stad.

Soepele wissels

Frank Janssen liep dit jaar mee in het universiteitsteam van Groningen.  ‘We hadden gehoopt op een podiumplaats, maar dat is ons niet gelukt. Toch zijn we tevreden’, zegt Janssen. ‘We maakten als team geen grote fouten en de wissels gingen soepel.’

De lopers van het Groningse universiteitsteam trainden vooral individueel. Vlak voor de Batavierenrace kwamen ze samen. De meesten zijn lid van atletiekvereniging Vitalis of triathlonvereniging Tritanium. ‘Tijdens het weekend zijn we veel met elkaar opgetrokken,’ zegt Janssen. ‘Ook hebben we samen het eindfeest gevierd.’

Feest

Dit jaar deden 8473 studenten mee aan de grootste estafetteloop van Europa. De route liep van het Universitair Sportcentrum in Nijmegen, via Duitsland en de Achterhoek, naar de campus van Universiteit Twente in Enschede. Na afloop van de wedstrijd was er een groot feest op de campus van Enschede. Zo’n 13.000 studenten gingen uit hun dak.

 

 

29-04-2013