RUG en IBM gaan samenwerken

De RUG heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met IBM. Het computerbedrijf gaat met een Services Center 350 banen creëren voor afgestudeerde technologiestudenten.

Handtekeningen werden gezet en champagne opengetrokken tijdens de persconferentie in het provinciehuis woensdag. De multinational werd met veel bombarie verwelkomd door provincie, gemeente, Hanzehogeschool en universiteit.

Met de komst van het Services Center komen er de komende drie jaar 350 nieuwe banen bij.  Medewerkers ontwikkelen en testen daar vooral software voor klanten in de regio. Het overgrote deel van de banen gaat naar studenten die een hbo-bachelor hebben behaald aan de Hanzehogeschool. ‘We gaan een minor ontwikkelen die mensen leidt naar een baan bij IBM’, aldus Hanze-directeur Henk Pijlman.

Maar de komst van IBM naar Groningen heeft ook voordelen voor de universiteit, verzekert RUG-bestuurder Sibrand Poppema. ‘Het biedt onze studenten de mogelijkheid om hier in Groningen hun eerste baan te vinden. En als we gaan rekruteren dan kunnen we aangeven dat IBM een mogelijkheid is.’

Het bedrijf, dat ook stageplekken en ruimte voor afstudeeropdrachten gaat aanbieden, begint snel met werven van nieuwe medewerkers. Op 26 juni wordt een recruitment event gehouden bij de Hanzehogeschool.

 

ibmkantoor

19-06-2013