RUG krijgt stormprotocol

De storm van december zorgde voor onduidelijkheid bij de RUG en chaos op het station. Een nieuw protocol Weeralarm moet daar verandering in brengen.

De RUG heeft een protocol Weeralarm opgesteld, dat meer duidelijkheid moet brengen bij storm. Vorig jaar werd op Sinterklaasdag de universiteit gesloten na zware windstoten en een code rood van het KNMI, maar dat leidde tot onduidelijkheid binnen de universiteit en chaos bij de bushaltes.

tweet

‘De openbaarvervoersmaatschappijen hadden wel wat kritiek op ons besluit. De busmaatschappijen voelden zich overvallen door de enorme hausse aan mensen die zich opeens op het station verzamelden’, vertelt RUG-woordvoerder Gernant Deekens. Ook was er bij universiteitsmedewerkers onduidelijkheid over wat er precies moest gebeuren. ‘We misten een protocol dat je erbij kunt pakken als zoiets zich voordoet’, zegt Deekens.

RUG-crisisteam bepaalt

Het RUG-crisisteam besluit daarom voortaan bij een code rood van het KNMI welke maatregelen de universiteit precies moet gaan nemen. Daarbij wordt vooral gekeken of studenten en medewerkers de unversiteitsgebouwen nog veilig kunnen bereiken of verlaten. Verder wordt er gecommuniceerd met het openbaar vervoer, besloten wat er moet gebeuren met tentamens en gekeken of bijvoorbeeld kantines langer open moeten blijven als mensen niet naar huis kunnen.

De maatregelen worden direct op de RUG-website geplaatst, via Twitter, Facebook en Nestor gedeeld en ook doorgegeven aan nieuwszender RTV Noord, de rampenzender in Groningen.

[vsw id=”2JgwSBrwVkg” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

18-03-2014