RUG ontvangt Arabische vrienden

De RUG kreeg maandag en dinsdag bezoek uit de Arabische wereld. De heren spraken achter gesloten deuren met het universiteitsbestuur.

Delegaties van zes universiteiten uit Irak, Jordanië, Libanon, de Palestijnse Gebieden en Egypte bezochten het Academiegebouw. De mannen discussieerden met het Groningse universiteitsbestuur over de toekomst en ontwikkeling van universitair leiderschap.

‘Besloten karakter’

Het bezoek werd pas door de RUG bekendgemaakt toen de Arabische gasten alweer waren vertrokken. ‘Het bezoek had een besloten karakter, daarom hebben we er verder geen ruchtbaarheid aan gegeven’, verklaart RUG-woordvoerder Gernant Deekens. ‘Daar is verder geen bijzondere reden voor. Het was een bijeenkomst die niet toegankelijk was voor publiek, zoals dat wel vaker gebeurt.’

SONY DSC

De heren waren volgens de universiteit in Groningen om te praten over hoe je leiding geeft aan een universiteit in een snel veranderende wereld en hoe je jonge talenten voorbereidt op een toekomstige rol in de maatschappij. Ook werd er een deal gesloten over gezamenlijke promotietrajecten en studentenuitwisselingen.

De Arabische gasten bezoeken deze week ook nog de Universiteit van Oldenburg.

12-02-2014