RUG sluit weer vanwege ijzel

Het naderende slechte weer dwingt de RUG ertoe weer de deuren te sluiten. Om 16 uur gaan de gebouwen dicht.

Alle colleges eindigen uiterlijk om 16 uur, laat RUG-woordvoerder Gernant Deekens weten. Het Academiegebouw is tot 18 uur open vanwege promoties. De Universiteitsbibliotheek houdt de reguliere openingstijden aan.

‘We hebben besloten weer te sluiten vanwege het naderende slechte weer. We willen iedereen de kans geven om fatsoenlijk op tijd thuis te komen’, zegt Deekens.

Vanochtend besloot de universiteit nog alle gebouwen te openen. De Wetenschapsfractie uit de universiteitsraad liet eerder weten daar niet blij mee te zijn. ‘Het is onverantwoord jegens studenten en personeel’, aldus de partij.

‘Het KNMI heeft code rood verlengd tot 19 uur vanavond. Studenten en medewerkers die buiten de stad wonen, moeten de weg op. De vraag is niet alleen of ze veilig in Groningen kunnen komen, maar ook of ze weer thuis komen. Vanmiddag gaat het waarschijnlijk regenen, dan wordt het nog gladder’, zegt raadslid Mathieu Paapst.

‘Voordat ik wegging uit Groningen heb ik mijn fiets gebruikt en ben daarbij uitgegleden. Ik stootte mijn belangrijkste instrument voor wetenschapsbeoeffening, mijn hoofd, tegen de grond. Dit is geen grap, het is echt gebeurd. Ik loop daardoor nog steeds een beetje verdoofd rond’, zegt fractievoorzitter Nicolai Petkov.

Volgens Deekens was het besluit om vanmorgen te openen, genomen op basis van de beschikbaarheid van het openbaar vervoer. ‘Wegen waren vanmorgen goed begaanbaar’, zegt hij.

Maar nu de buien naderen, heeft de universiteit toch besloten de deuren weer te sluiten.

Schermafbeelding 2016-01-07 om 12.21.47

07-01-2016