RUG-vergoeding voor tablet

De RUG is begonnen met z’n tabletregeling, Tablet4all. Medewerkers die een iPad of Android-tablet willen kopen, krijgen van de universiteit een vergoeding van 200 euro.

De RUG  wil met de regeling digitaal werken stimuleren.

Het betekent niet dat iedereen nu naar de winkel kan rennen om de nieuwste iPad of Google Nexus te halen. De regeling wordt namelijk over de jaren 2013 tot en met 2015 uitgesmeerd, en niet iedereen komt in aanmerking voor de vergoeding.

Alleen vaste medewerkers, of medewerkers met een betaald tijdelijk dienstverband dat nog minimaal één jaar na deelname doorloopt, mogen een door de RUG gesponsord tablet aanschaffen. Student-assistenten zijn uitgezonderd. Ook bestuurders en raadsleden die eerder al een tablet kregen, vallen buiten de boot.

tablet iPad

Om de kosten beheersbaar te houden mag een select aantal mensen per kalenderjaar aan de regeling meedoen. Steeds komt een derde van de medewerkers in aanmerking. En daarbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Alle iPad modellen (behalve de iPad 1), de Google Nexus tablets en de Galaxy Tab 2 en 3 en de Galaxy Note van Samsung komen in aanmerking.

De tabletregeling kost de universiteit 1 miljoen euro. Dit wordt betaald door de faculteiten.

(RUG-medewerkers kunnen hier alles over de regeling lezen)

04-11-2013