RUG wil elfde faculteit in Friesland

De RUG krijgt er waarschijnlijk nog een faculteit bij. In Friesland.

De universiteit onderzoekt of de University Campus Friesland (UCF) de elfde faculteit kan worden. Op dit moment zijn daarover gesprekken gaande tussen de RUG, provincie Friesland, gemeente Leeuwarden en het UCF.

Volgens RUG-woordvoerder Gernant Deekens is er nog geen besluit genomen. ‘In Friesland wordt momenteel door verschillende partijen gesproken over de toekomst van het hoger onderwijs in die provincie. De RUG is hierbij uiteraard ook betrokken. Het is mogelijk dat dit er uiteindelijk toe leidt dat we onze activiteiten in Friesland gaan organiseren in de vorm van een faculteit. Zolang deze gesprekken nog niet zijn afgerond, kan ik er verder geen mededelingen over doen’, reageert hij.

[vsw id=”V_kBXUZ0bYY” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

Multilingualism

Deze zomer opende de universiteit al een extra vestigingsplaats in Leeuwarden. Het internationale masterprogramma Multilingualism – van de afdeling Friese Taal en Cultuur – wordt als onderdeel van de University Campus Friesland deels gefinancierd door de Provincie Friesland. Ook de master watermanagement is er gevestigd.

Oud-rector magnificus van de RUG Frans Zwarts geeft leiding aan het UCF. Hij was niet bereikbaar voor commentaar.

De RUG kent negen traditionele faculteiten. Vorig jaar werd van het nieuwe University College de tiende faculteit gemaakt.

19-11-2014