RUG zoekt miljoenen voor campus Yantai

RUG-voorzitter Sibrand Poppema zoekt 25 miljoen euro voor de oprichting van de zustercampus in China. Hij vraagt het bedrijfsleven om in te leggen.

De begroting voor de zustercampus is vertrouwelijk, maar Poppema liet tijdens een vergadering van de universiteitsraad wel vallen dat het plan voor de zustercampus in Yantai een gat heeft van 65 miljoen euro.

’Veertig miljoen euro wordt gedekt door de stad Yantai. Het is goed mogelijk dat ze daar de provincie en de lokale industrie bij betrekken. De overige 25 miljoen ga ik zelf vullen’, vertelde de universiteitsbestuurder. Poppema wil het geld bij het bedrijfsleven vandaan halen. ‘Er zijn vier bedrijven benaderd. Twee miljoen euro is al binnen.’

Bedrijfsleven

Welke bedrijven hij precies aanspreekt, vertelde Poppema niet. Wel zei hij zich te zullen richten op grote Nederlandse bedrijven, Europese ondernemingen en Chinese bedrijven. ‘Het Ministerie van Economische Zaken wil het ook steunen’, zei hij.

De universiteitsbestuurder heeft er volop vertrouwen in dat hij voldoende geld zal binnenhalen. ‘Ik moet bekennen dat ik zelden zo gemakkelijk geld heb gehaald. Met een paar telefoontjes was het geregeld.’

26-08-2015