RUG zoekt studentenkamers

De RUG is in gesprek met het Housing Office om tijdelijke woonruimte te regelen voor de eerste studenten van het University College.

Het University College moet uiteindelijk een afzonderlijke campus worden, waar studenten eten en slapen. Het is de universiteit echter nog niet gelukt om een gebouw te vinden.

‘We willen uiteindelijk een gebouw in het centrum, het liefst met woonruimte. We hebben drie panden op het oog, maar daar moet nog veel aan gebeuren. We hebben meer tijd nodig’, zegt universiteitsbestuurder Jan de Jeu.

Kantoorgebouw

Tot die tijd huurt de universiteit ruimte in een kantoorgebouw aan de Hoendiepskade 24 en moet voor de eerste studenten daarom nog woonruimte worden gevonden.

Waar dat zal zijn is nog niet bekend. Het universiteitsbestuur is daar nu over in gesprek met het Housing Office, dat gewoonlijk voor internationale studenten bemiddelt bij het vinden van tijdelijke woonruimte.

Waarschijnlijk zal het nog twee jaar duren voordat het University College naar een definitief pand verhuist. ‘Het zou het mooiste zijn als de komende eerstejaars ook het nieuwe pand te zien krijgen’, zegt communicatiemedewerker Dore van Hoorn.

 

universitycollege

Het tijdelijke pand van het University College.

29-08-2013