Schieten in het donker

De lichten zijn uit, de ramen bedekt. Studentenvereniging Dionysos probeert potentiële leden te lokken met lasergamen. En dat kan natuurlijk niet in het daglicht.

Rond het busje van de instructeur staan ongeveer twintig mensen. Binnen is het leeg, op wat obstakels na. Twee bestuursleden hebben weinig moeite de boel te overzien en een ervan besluit zich dan ook maar aan te sluiten bij het rode leger. In totaal veertien KEI-lopers rennen uiteindelijk de trappen van de vereniging op, om elkaar te beschieten in de gang, en de voor- en achterbar.

Rood vs. Groen

Waar de zon in de voorbar nog een beetje door de gordijnen heen schijnt, is het in de achterbar aardedonker, op enkele glow-in-the-dark-sticks na. Als volleerd krijgers tijgeren sommigen richting een nieuwe schuilplek, maar al gauw wordt duidelijk dat snelheid een betere tactiek is.De rode lasers zoeken de elektrische vesten van de tegenstanders, die gaan knipperen als ze geraakt worden. Vaak gaat dat samen met een hartgrondige vloek van het slachtoffer dat nu drie seconden de tijd heeft om zich uit de voeten te maken.

Na een kwartier gaan de lichten op de vesten uit en is het gevecht afgelopen. Eenmaal in het daglicht wordt nog even het gevecht besproken in afwachting van de scores. ‘Wie was Rood 3? Die raakte mij de hele tijd!’, klinkt het.

De eerste slag was voor het groene leger, maar inmiddels staan er alweer 25 nieuwe studenten te wachten tot zij zich mogen bewijzen.

 

14-08-2013