SP: ‘Poppema is megalomane bestuurder’

De SP is verbaasd over de plannen van de RUG om een campus in Yantai te beginnen. SP-Kamerlid Jasper van Dijk noemt RUG-voorzitter Sibrand Poppema ‘een schoolvoorbeeld van een megalomane bestuurder’.

‘Wat een treurnis’, zegt Van Dijk over de woorden van Poppema in een interview met De Volkskrant. In het stuk doet hij de plannen voor de campus in Yantai uit de doeken. De SP vindt het maar niets en heeft meteen Kamervragen gesteld aan de Onderwijsminister.

De partij wil weten wat minister Bussemaker van de plannen van de RUG vindt, wat het kost om een bestuursvoorzitter zeven keer op en neer te laten reizen naar China, welke risico’s de belastingbetaler loopt en of de campus nog kan worden tegengehouden. De in totaal 21 vragen gaan ook over de kritiek die vanuit de universiteitsraad en de adviescommissie van FEB worden gegeven.

Ook de PvdA is kritisch. ‘De universiteit moet zich richten op de kwaliteit van het onderwijs en zich niet met andere zaken bezighouden’, zegt Kamerlid Mohammed Mohandis volgens De Telegraaf. Poppema wil niet reageren op de commotie. ‘Dat is iets tussen de Tweede Kamer en de minister’, zegt zijn woordvoerder.

Foto: SP

04-11-2015