SSH neemt Housing Office over

Studentenhuisvester SSH neemt het Housing Office over, dat in Groningen huisvesting regelt voor internationale studenten.

Op dit moment wordt het Housing Office gerund door woningcorporatie De Huismeesters. Maar nu het contract met de woningcorporatie afloopt, hebben RUG en Hanzehogeschool SSH gevraagd de organisatie over te nemen. SSH is in de laatste fase van onderhandelingen met de onderwijsinstellingen en de drie grote woningcorporaties in Groningen.

Nieuwe huizen

De studentenhuisvester werkt op verzoek van de RUG en Hanzehogeschool aan plannen voor nieuwe onderkomens. ‘We willen betere huisvesting, maar dat kun je niet in een jaar aanpakken. We willen nu met SSH andere accommodaties aanbieden. Er worden nieuwe huizen gebouwd, die voor een betere prijs en kwaliteit moeten zorgen. Maar dat gaat wel een aantal jaren duren’, zei RUG-bestuurder Jan de Jeu in de universiteitsraad.

Volgens de plannen worden oude panden vervangen. Het Housing Office heeft nu 11 internationale studentenhuizen. Welke daarvan zullen verdwijnen en hoeveel nieuwe huizen er worden gebouwd, is nog niet duidelijk.

[vsw id=”IClOhOq6XCQ” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

24-04-2014