Stranger Things verhuist publiek naar de Silo

De humoristische Engelstalige improvisatiegroep Stranger Things Have Happened gaat verhuizen. Binnenkort zijn ze te zien in de Silo, in plaats van Simplon.


Het is niet de eerste keer dat ‘de Strangers’ zijn verhuisd binnen de stad. De afgelopen jaren traden ze maandelijks op in Huis de Beurs, Usva en Simplon. Vanaf 4 februari is de Silo de nieuwe thuisbasis voor de komieken.

Zware dozen hoeven ze niet te tillen tijdens de verhuizing, want de groep gebruikt nauwelijks rekwisieten bij haarvoorstellingen. ‘Eigenlijk verhuizen we ons publiek’, zegt Tom Wilcox, een van de improvisatoren.

Volgens Thomas Mook, pr-manager en artiest bij de groep, hebben ze al een paar jaar een aantal trouwe fans. De meeste zijn internationale studenten. ‘Die volgen ons over het algemeen wel naar een nieuwe locatie, maar hopelijk komt er ook wat nieuw publiek kijken in de Silo.’

Nieuwe impuls

‘Met elke verhuizing ontstaat er weer een nieuwe impuls, en dat is fijn’, zegt Mook. De groep verlaat Simplon met een goed gevoel. ‘Optreden bij Simplon was heel leuk, maar het werd tijd voor iets nieuws’, zegt Mook. Hij voegt eraan toe dat de groep in de Silo de volledige controle heeft over alle aspecten van haar voorstelling. Dat was dan ook de voornaamste reden voor de verhuizing. ‘We dragen zelf de verantwoording voor de kaartverkoop en het opzetten van de voorstellingen’, zegt hij. Dit was niet het geval bij hun vorige plek.

‘De Silo viel ons vooral op vanwege de sfeer’, vertelt Mook. De nieuwe locatie ligt vlak achter het Centraal Station in Groningen. ‘Het is een geinige combinatie van een oud gebouw dat nog steeds hip voelt. De perfecte balans tussen een theater en een huiskamercafé’, aldus de pr-manager.

Volgens Mook is zo’n ontspannen sfeer een van de belangrijkste aspecten van improvisatiekomedie. ‘Het publiek speelt vaak een cruciale rol bij onze voorstellingen en een goede sfeer moedigt ze aan actief mee te doen. Wij vinden het heel belangrijk dat mensen ook een biertje kunnen halen tijdens het optreden, en daar hebben we een goede locatie voor nodig, zoals de Silo.’

04-02-2016