Student-technici Usva stappen op

Vijf student-technici bij cultuurcentrum Usva zijn opgestapt. Ze zijn boos over de nieuwe route die het centrum inslaat.

De studenten werkten als oproepkrachten tijdens theatervoorstellingen. Maar het bestuur van het cultureel studentencentrum heeft besloten binnenkort te stoppen met het inzetten van studenten, laat artistiek en zakelijk directeur Bram Douwes weten. ‘Ze waren teleurgesteld over dat besluit en besloten daarom eerder op te stappen’, zegt hij.

De oproepkrachten werkten onder begeleiding van een professioneel technicus, maar die besloot een jaar geleden weg te gaan. ‘Sindsdien viel de begeleiding weg, en die situatie was niet langer houdbaar’, laat Douwes weten. ‘We gaan daarom nu met professionele freelance technici werken om het gat op te vullen. We stappen dus over op een nieuw model, waarin geen plaats meer is voor oproepkrachten.’

Geen geld

Volgens Douwes zou Usva met studenten blijven werken als de professionele technicus niet weg was gegaan. ‘Het is een situatie waarin we zijn beland zonder dat we het wilden. Er is geen geld meer om hier veertig uur per week een professioneel technicus aan het werk te zetten, dus moeten we het anders oplossen’, zegt hij.

Het cultuurcentrum heeft inmiddels twee freelance technici ingehuurd. Uiteindelijk moet een team van vier freelancers de theatervoorstellingen in goede banen leiden.

24-05-2016