Studenten behandelen gebroken pootjes

Studenten Geneeskunde en Farmacie worden deze maand ingezet om de gebroken pootjes en hoestbuien van honderden teddy beren te behandelen.

Het jaarlijkse Teddy Bear Hospital opent 10, 11, 12 en 13 juni weer z’n deuren. Zo’n 700 kleuters van elf basisscholen mogen hun knuffels laten onderzoeken in het UMCG. Wachtkamers, spreek- en behandelkamers zijn voor de gelegenheid omgebouwd tot een klein ziekenhuis.

Met het Teddy Bear Hospital wil het ziekenhuis kinderen spelenderwijs kennis laten maken met medische onderzoeken en behandelingen door dokters, om zo de angst voor witte jassen en ziek-zijn enigszins weg te nemen.

Studenten geneeskunde spelen de rol van dokter. De kinderen begeleiden hun knuffels tijdens het bezoek aan de artsen en mogen assisteren bij de behandeling of operatie. De kleuters mogen ook zelf de pootjes van hun knuffels inpakken in gips. Dit jaar doen ook studenten farmacie mee. Zij runnen een apotheek met snoeppilletjes en limonadedrankjes.

De studenten hebben zelf ook belang bij het project. Ze kunnen hun communicatieve vaardigheden trainen, die in hun carrière noodzakelijk zijn. Ook biedt het de studenten inzicht in de vakgebieden Kindergeneeskunde en Kinderpsychologie.

07-06-2013