Studenten in ziekenhuis na mix drugs en alcohol

Drie studenten belandden nieuwjaarsdag in het ziekenhuis, na inname van verschillende soorten drugs en alcohol. Een van hen probeerde zelfs uit een raam te springen.

De drie besloten na een lange nacht feesten tijdens Oud en Nieuw samen met huisgenoten te experimenteren met de drug 2-CB. Ze kochten die bij een dealer en besloten het ’s ochtends in hun huis aan de Slachthuisstraat te gebruiken.

Twee huisgenoten begonnen meteen over te geven. ‘Maar drie belandden in een bad trip, waardoor ze volledig door het lint gingen’, vertelt politiewoordvoerder Ger Blokzijl. Eén jongen probeerde door het raam te springen. Dat lukte hem niet, omdat het glas te dik was. Een studente werd zo seksueel opgewonden van de drugs, dat ze zich uitkleedde en begon te masturberen.

[vsw id=”dbMEntV_bsM” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Ziekenhuis

De studenten die de drug hadden uitgespuugd, waarschuwden de politie, waarna een ambulance werd opgeroepen om de studenten te onderzoeken en mee te nemen naar het ziekenhuis. De jongen, die door het raam had willen springen, was echter zo onhandelbaar geworden, dat de ambulancemedewerkers er niet in slaagden hem mee te nemen.

De brandweer werd opgeroepen om de jongen uit het huis te halen, maar ook dat lukte niet. Uiteindelijk werd het mobiel medisch team van het UMCG ingeschakeld om de student te verdoven.

Onderzoek

De drie slachtoffers zijn onderzocht in het UMCG. Volgens de GGD hadden ze veel alcohol gedronken en ook andere soorten drugs gebruikt. Het ziekenhuis doet onderzoek naar het incident. Uit het onlangs door de UK gehouden drugsonderzoek bleek dat 12 van de 700 studenten wel eens 2-CB hebben gebruikt.

Volgens bronnen hadden de studenten de drug in een vloeitje gestopt en doorgeslikt, zodat het in een keer zou vrijkomen in de maag en zo het effect zou vergroten. De politie heeft de studenten meegenomen naar het bureau voor verhoor, omdat ze vanwege de staat waarin de studente verkeerde, vreesden voor verkrachting. Maar daar is uiteindelijk geen bewijs voor gevonden.

12-01-2015