Studenten krijgen eigen collectief

Studentenorganisaties ISO en LSVb hebben een deal gesloten met ziektekostenverzekering Achmea voor een collectieve zorgverzekering voor studenten.

Wie geen probleem heeft met het maximale eigen risico van 860 euro én bereid is naar het ziekenhuis te gaan dat de verzekeraar voor je heeft uitgekozen, betaalt straks maar 57,92 euro premie per maand. Tenminste, als je voor de collectieve zorgverzekering van Achmea en studentenorganisaties ISO en LSVb kiest.

Hoger risico

Beide organisaties maken reclame voor de verzekering, die tien procent korting geeft op de basisverzekering. Daarmee zou het de goedkoopste zorgverzekering van Nederland zijn, aldus de studentenclubs. Daarvoor moet je wel bereid zijn een hoger risico te lopen. Wie naar het ziekenhuis gaat betaalt een deel van de zorgkosten zelf. Standaard is dat de eerste 360 euro. Kies je voor deze verzekering, dan betaal je de eerste 860 euro zelf.

Het kan lonen om het internet af te struinen naar de beste deals. Studenten Anke Kersting en Grietje Bijl vertelden de UK hoe je de goedkoopste zorgverzekering kunt vinden en welke voor en nadelen er zijn.

[vsw id=”-zTfLbgEF4w” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

25-11-2013