Studenten rijden rond met nepwapen

Twee 19-jarige studenten uit Groningen zijn zaterdagmiddag aangehouden, nadat ze vermomd en met een nepwapen door Vlagtwedde reden.

Verontruste bewoners hadden de politie gewaarschuwd, toen ze de twee door het dorp zagen rijden met een wapen in hun auto en een plaksnor op.

‘De melders dachten dat de twee een overval op een supermarkt aan het voorbereiden waren. Zo’n melding nemen we natuurlijk serieus, dus we hebben er meteen meerdere eenheden naartoe gestuurd’, vertelt politiewoordvoerder Anne van der Meer.

Getrokken wapens

Agenten zagen het duo in Vlagtwedde rondrijden en hielden hen vervolgens aan. ‘De agenten namen geen enkel risico, ze hebben hun wapens getrokken en de studenten uit de auto gehaald’, aldus Van der Meer.

Uiteindelijk werd in de auto een nepwapen gevonden. Op het politiebureau vertelden de jongens dat ze een stunt wilden uithalen. ‘Ze zeiden dat het gebruikelijk was, als je in hun studentenhuis woont, dat je ergens verkleed een stunt moest uithalen’, vertelt de woordvoerder.

Stunt

Welke stunt de studenten precies in gedachten hadden, weet de politie niet. De agenten zagen er echter de humor niet van in. Beide jongens hebben een proces-verbaal gekregen voor verboden wapenbezit. Het Openbaar Ministerie bepaalt nu of ze voor de rechter moeten verschijnen.

Om wat voor nepwapen het precies gaat, wil de politie niet bekendmaken. De stunt was in elk geval nog niet uitgevoerd.

17-11-2014