Studenten vangen 14.000 euro voor vertraging

Het missen van een vlucht kan leuke gevolgen hebben, ontdekten 24 economiestudenten van de RUG. Ze kregen ruim 14.000 euro schadevergoeding van de vliegmaatschappij.

De studenten reisden samen voor een studieproject van International Business Research (IBR) van Schiphol naar Vietnam, meldt het AD. Onderweg liepen ze ruim vijf uur vertraging op en misten zo hun aansluitende vlucht.

Studente Serena Kuiper (21) besloot een claim in te dienen en kreeg na drie maanden tot haar grote verbazing 14.400 euro op haar rekening bijgeschreven. Oftewel 600 euro per persoon.

Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific Airways betaalde het bedrag na bemiddeling van Vlucht-vertraagd.nl, dat passagiers vertegenwoordigd bij het claimen van compensatie van luchtvaartmaatschappijen.

‘Toen we op de terugreis hoorden dat we de vergoeding zouden krijgen stonden we met zijn allen te juichen in de lobby van het hotel,’ vertelt medereiziger en bestuursgenoot Martijn Maatman (21). ‘We waren allemaal ontzettend blij, want we hadden niet durven hopen dat het echt zou gaan lukken.’

 

 

13-08-2013