Studentenpartij Lijst STERK

De universiteitsraad begint het collegejaar met een nieuwe partij: Lijst STERK.

STERK, ofwel Vereniging Lijst Student Erkend, is opgericht door studenten Leon Sloots (RUG) en Teunis Dokter (Hanzehogeschool). Sloots stapte voor de zomervakantie uit de Onafhankelijke Studentenraad (OSR) en besloot zelf een partij op te richten.

lijst-sterkIn mei was hij met de OSR een verrassende winnaar van de universiteitsraadverkiezingen. De partij won een zetel, ondanks dat er maar weinig campagne was gevoerd. Maar een maand later besloot lijsttrekker Sloots de partij te verlaten.

‘Het was een rommeltje en er leek weinig kans op verbetering. Ik dacht toen: weg ermee, we beginnen van de grond af aan met een nieuwe vereniging met mensen die je kent en vertrouwt’, zei Sloots eerder.

Onderwijskwaliteit

Het resultaat is Lijst STERK, die zich volgens de oprichters inzet voor betere kwaliteit van het onderwijs, geen verplichte aanwezigheid bij colleges, meer zichtbaarheid van de medezeggenschapsraden en een open UB (‘de Universiteitsbibliotheek is er voor iedereen’).

De partij zet zich voor zowel RUG- als Hanzestudenten in. Teunis Dokter neemt plaats in de medezeggenschapsraad van de Hanzehogeschool. Studenten kunnen vanaf september lid worden van de vereniging voor 5 euro per studiejaar.

13-08-2014