Koop gayclub door Navigators rond

De koop is rond. Christelijke studentenvereniging Navigators (N.S.G.) verhuist definitief naar het pand van gayclub De Golden Arm.

‘Het was ontzettend spannend, omdat dit voor ons ook een nieuwe manier was om geld op te halen. Maar het is gelukt. Alle leden reageerden heel positief’, vertelt bestuurslid Jos Buitenhuis.

Het was erop of eronder voor de vereniging. De Navigators zitten nog aan de Hereweg, maar moeten daar weg omdat het huurcontract in de zomer van 2014 afloopt. De vereniging was eerder in onderhandeling over de koop van Molly Malone’s in de Poelestraat, maar dat bleek moeilijk haalbaar. Toen bekend werd dat De Golden Arm  ging sluiten, leek dat een goed alternatief. Maar de vereniging moest hard aan de slag om de benodigde 1,1 miljoen euro binnen te halen.

golden arm

Spaarpot

De Navigators hield verschillende acties om geld te verzamelen. Oud-leden en familieleden kregen het verzoek de spaarpot aan te vullen door waardepapieren van 1000 euro te kopen. Halverwege oktober moest nog 250.000 euro worden opgehaald.

‘De deadline was 23 november, in de drie dagen ervoor kwamen leden met nog eens 75 verkochte waardepapieren binnen’, vertelt Buitenhuis. En zo kregen ze uiteindelijk een half miljoen euro bijeen. Samen met de overige financiering maakte dat de koop mogelijk.

In februari begint de vereniging met de verbouwing. ‘Hoe het er precies uit gaat zien weten we nog niet. Het is nu een discotheek en moet meer het gevoel van een sociëteit krijgen. Er worden ruimtes ingericht als studiezaal en we willen de mensa, waar leden een warme maaltijd kunnen krijgen, terug laten komen. En de bovenste verdieping is nu een woonruimte. Die wordt verbouwd tot studentenkamers, waar leden kunnen wonen’, vertelt Buitenhuis.

De christelijke studentenvereniging hoopt tijdens de KEI-week van 2014 de deuren van de nieuwe sociëteit te kunnen openen.

03-12-2013