Studieadviseurs met vakantie tijdens topdrukte

De afwezigheid van studieadviseurs bij kunsten cultuur en media vlak voor de aanvang van de colleges, heeft voor verwarring gezorgd onder studenten. ‘Onbegrijpelijk’, vindt de studentenfractie van de faculteitsraad.

Door de reorganisatie van letteren werden de roosters van het nieuwe studiejaar pas laat bekend. Studenten wisten soms pas vlak voor het college waar ze aan toe waren. Wie zich dan nog wilde inschrijven, was vaak te laat.

Hoe dat mogelijk was? vroeg Nicolien Bos dan ook namens de studentenfractie Lijst Alpha. Bovendien verzocht ze om soepelheid met betrekking tot de aanwezigheidsplicht voor studenten. Die konden er immers weinig aan doen als ze colleges gemist hadden.

Vice-decaan Dirk Jan Wolffram stelde weinig te kunnen doen. ‘We kunnen studieadviseurs moeilijk gaan vertellen wanneer ze met vakantie kunnen.’

Toch beloofde Wolffram de studieadviseurs aan te spreken op de situatie. Bovendien gaat het bestuur volgende keer vervanging zoeken voor afwezige studieadviseurs.

Update van 26/9. In een eerder bericht stond dat de studieadviseurs in de eerste collegeweken afwezig waren, in plaats van in de laatste weken voor de colleges. Ook was de aanwezigheidsplicht van studenten verward met die van de studieadviseurs. Waarvoor onze excuses.

25-09-2013