Terpstra is sportman van het jaar!

Schaatser Tom Terpstra werd donderdag Sportman van het jaar tijdens het ACLO Sportgala in Huize Maas. Paaldansvereniging De Noordpole werd beste sportclub.

Directeur Gerro Dijksma van het Sportcentrum bouwt de spanning op door om stilte te vragen. Maar dan schuift de verlossende naam uit de gouden envelop. Schaatser Tom Terpstra van Tjas wint de titel Beste Sportman en laat daarmee klimmer Bastiaan Sporrel en roeister Sophie Souwer achter zich.

Tom schaatste met toppers als Erben Wennemars en Mark Tuitert. Dit jaar stond hij op het NK Allround en NK Afstanden. ‘Ik had het absoluut niet verwacht’, zegt Tom. ‘Ik dacht dat Sophie zou winnen. Zij deed mee aan het WK in Zuid-Korea. Bovendien is ze lid van Gyas, dat is zo’n grote vereniging. Ik dacht dat zij de meeste stemmen zou binnenhalen.’

Kickbocksers en voetbal

Sportteam van het jaar werd het eerste herenteam van futsalvereniging Drs. Vijfje. De zaalvoetballers wonnen bijna alle competitiewedstrijden en stonden in de landelijke bekerfinale.

Bij de nominaties voor coach van het jaar is er zowel een zaalvoetbalcoach als een veldvoetbalcoach in de race voor de titel. Dick-Peter is doof en coach van het tweede herenteam van Drs. Vijfje. Dirick-Jan van Strien is genomineerd als coach van Forward. Maar kickbokstrainer Nabil Abdi van Deltaserat wint.

Een van zijn leerlingen, Linsey Husada gaat helemaal uit haar dak. ‘Het is absoluut terecht dat hij deze prijs in ontvangst mag nemen. Nabil kan goed uitleggen. Bovendien is hij fijn in de omgang.’

Geld voor nieuwe palen

Tot slot is er nog een prijs voor de beste vereniging. Voor paaldansvereniging De Noordpole dus. Deze club bestaat nog maar enkele maanden, maar heeft nu al een wachtlijst.

noordpole

De dames gillen en klimmen het podium op. Met bloemen en de cheque proosten ze op hun overwinning. ‘We hadden dit niet verwacht’, zegt Mei-Jhi Wu, paaldanseres bij De Noordpole. ‘Wij bestaan nog maar sinds september en hebben nu ongeveer zestig leden.’

Alle winnaars krijgen een cheque van 200 euro. De dames van de paaldansvereniging weten wel wat ze ermee gaan doen. ‘Nieuwe palen kopen!’, lacht Mei-Jhi.

 

14-02-2014