Theatervoorstelling in en over Vindicat

Theatermaker Astrid Warntjes zoekt nog vier studenten voor een theatervoorstelling in de kroeg van studentenvereniging Vindicat. Het is de laatste keer dat de deuren van de besloten vereniging opengaan.

Eind december gaat het verenigingsgebouw aan de Grote Markt tegen de vlakte. Aan de nieuwe sociëteit, die naast het huidige pand zal verrijzen, wordt hard gewerkt. Theatermaakster Astrid Warntjes wil voordat het zover is nog één keer de deuren van Vindicat opengooien voor het publiek.

‘Het was m’n eigen idee. Ik was zelf nog nooit binnen geweest. Je hoort er veel verhalen over en dat maakte me nieuwsgierig. En veel Stadjers met mij denk ik’, zegt Warntjes.

Waarover de voorstelling gaat wil ze nog niet verklappen. Wel dat bezoekers tijdens een theatrale wandelroute door het pand een beeld van het gebouw, de verhalen en tradities van de studentenvereniging moeten krijgen. Vervolgens wordt in de mensa een voorstelling opgevoerd door zeventien spelers.

De voorstelling moet een beeld geven van wat zich daadwerkelijk binnen de muren van de vereniging afspeelt. ‘Er doen leden van Vindicat, andere studenten en ook Stadjers aan mee. Maar we zoeken nog vier mannelijke spelers van tussen de 18 en 25 jaar.’

De repetities beginnen op 27 mei. Wanneer de voorstellingen zijn is nog niet duidelijk, dat is afhankelijk van wanneer het gebouw daadwerkelijk gesloopt wordt.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via astridwarntjes@live.nl.

*

13-05-2013