Tóch propedeuse voor studenten American Studies

Studenten American Studies schrokken zich kapot vorige week. Ze konden hun propedeuse niet ophalen, terwijl ze wel genoeg punten hadden.

De studenten hadden een ongeldige minor gevolgd, verklaarde hun studieadviseur, en hadden daarom geen recht op een propedeuse. Ondanks dat ze de benodigde studiepunten hadden.

‘Ik heb nog geprobeerd mijn bul op te halen, maar die was er écht niet’, vertelt tweedejaarsstudent Rik Jansen. ‘Op de voorlichtingsavond vorig jaar was gezegd dat we uit meer minoren mochten kiezen dan andere jaren, maar nu bleek ik toch een verkeerde minor te doen.’ Hij was bang dat hij daardoor alsnog een andere minor moest doen, studievertraging op zou lopen en niet in één jaar zijn propedeuse zou hebben. Maar dat blijkt mee te vallen.

Storm in theelepeltje

‘Ik snap de paniek heel goed, maar het is een storm in een theelepeltje’, zegt opleidingsvoorzitter Wil Verhoeven nu over de situatie. ‘Een dom administratief misverstand zorgde ervoor dat de OER niet aangepast werd, terwijl op de voorlichting was gezegd dat er meer minoren gekozen mochten worden.’

Het ging om acht studenten die hun bul niet meer op konden halen. ‘Toen ik dat afgelopen vrijdag hoorde heb ik meteen actie ondernomen. Studenten mogen er nooit de dupe van worden als de universiteit verkeerde informatie geeft’, zegt Verhoeven.

De acht studenten hebben hun propedeuse – door snel handelen van de examencommissie – nu dus gewoon gehaald. Jansen is er blij mee: ‘Ik kan gewoon door met mijn minor en loop geen studievertraging op. Gelukkig!’

24-11-2014