UK-fotograaf genomineerd voor Zilveren Camera

Freelance fotograaf Pepijn van den Broeke is genomineerd voor de Zilveren Camera met foto’s die hij maakte van de politie inbraken voor de UK en Hanzemag.

De Zilveren Camera is een prijs voor de beste nieuwsfoto van een Nederlandse of in Nederland werkende fotograaf. Jaarlijks worden zo’n 10.000 foto’s ingezonden. Van den Broeke won in 2005 de eerste prijs in de categorie sport van de Zilveren Camera voor een serie die hij maakte van de krachttraining van Renate Groenewold.

Fotoreportage

Dit jaar stuurde hij voor de categorie Binnenlands Nieuws foto’s in die hij in november maakte, toen de politie inbrak in verschillende studentenhuizen in de stad om studenten te laten zien hoe gemakkelijk het voor criminelen is om hun woningen binnen te komen. UK en Hanzemag deden exclusief verslag van de actie. Van den Broeke ging mee om foto’s te maken voor beide (online) magazines.

Komende zondag, 26 januari, wordt bekendgemaakt wie de Zilveren Camera in de verschillende categorieën heeft gewonnen. De maker van de beste nieuwsfoto ontvangt de wisselprijs en een bedrag van 2500 euro.

Politie breekt in bij studenten

Foto: Pepijn van den Broeke

20-01-2014