UMCG en Siemens samen aan de slag

Het UMCG en Siemens werken binnenkort intensief samen. Zo’n twintig medewerkers van Siemens gaan op het terrein van het UMCG aan de slag.

Vandaag wordt het contract getekend. Samen met artsen en wetenschappers van het UMCG richten de medewerkers van Siemens zich onder andere richten op Big Data.

Ook wordt de samenwerking met Siemens bij het onderhoud van geavanceerde medische apparatuur van het UMCG uitgebreid en houden ze zich samen met artsen bezig met software ontwikkeling van de apparatuur. ‘Naast onderhoud zorgen zij dat onze apparatuur up-to-date blijft’, vertelt decaan Folkert Kuipers van medische wetenschappen. Siemens kan de uitkomsten weer gebruiken bij andere projecten.

Klik is goed

De keuze voor Siemens is logisch, zegt Kuipers. ‘In eerdere samenwerkingen hebben we gemerkt dat de klik erg goed is.’ Daarnaast is veel van de geavanceerde apparatuur bij het UMCG, zoals CT-scanners en PET-scanners, ontwikkeld door Siemens Healthcare. Ook de brandmeldinstallatie in het UMCG, de grootste van Europa, is door het bedrijf ontwikkeld.

Kuipers hoopt dat nu ook andere bedrijven naar Groningen zullen komen. ‘Wellicht wordt deze regio voor kleinere softwarebedrijfjes interessanter als ‘de grote broer’ hier een vestiging heeft’, stelt hij.

Hoeveel de samenwerking kost wil Kuipers niet zeggen. ‘Dit is een strategische samenwerking en heeft voor beide partijen grote meerwaarde. Beter is het dus om te vragen wat het oplevert.’

 

25-09-2014