Universitaire salarissen omhoog

De lonen van universiteitsmedewerkers gaan met terugwerkende kracht per september met 1,25 procent omhoog. De eenmalige uitkering stijgt van 350 naar 500 euro.

Volgende maand wordt de salarisverhoging uitgekeerd. Dat hebben de vakbonden met universiteitenvereniging VSNU afgesproken.

Het was nog even spannend of de overeenkomst er zou komen, meldt vakbond Abvakabo, vanwege de dreigende pensioenpremieverhoging door ABP. Vrijdag werd echter bekend dat het pensioenfonds de premie verlaagt met bijna twee procent. Daarmee lijkt de loondeal tussen regering en enkele vakbonden over de salarissen van rijksambtenaren voorlopig gered.

De salarissen gaan nu met terugwerkende kracht vanaf 1 september 2015 structureel omhoog met 1,25 procent. Dat komt bovenop de loonsverhoging van twee procent per 1 januari 2015. Per 1 januari 2016 gaan de lonen nog eens met 1 procent omhoog.

Eenmalige uitkering

Medewerkers die op 1 september in dienst waren en dat op 1 december nog steeds zijn krijgen per 1 december een eenmalige uitkering van bruto 500 euro. Deze eenmalige uitkering vervangt een andere eenmalige uitkering van bruto 350 euro, die volgens het cao-akkoord per 1 juni volgend jaar zou worden uitgekeerd.

Medewerkers met een volledig dienstverband die na 1 september in dienst zijn gekomen, krijgen wel op 1 juni 2016 de 350 euro uit het cao-akkoord.

30-11-2015