University College kost 3800 euro

Studenten van het University College van de RUG, dat in september z’n deuren opent, betalen straks 3800 euro collegegeld.

Daarmee is het College zo’n 2000 euro duurder dan een reguliere opleiding. ‘De opslag is gebaseerd op de kenmerkende kleinschaligheid van het onderwijs aan het University College en de beperkte bekostiging van activiteiten die onderdeel zijn van de UCG academic community, zoals de study association’, vertelt dean Hans van Ees.

De bachelor Liberal Arts and Sciences van het University College is zo’n 100 euro goedkoper dan het University College van Amsterdam en 300 euro duurder dan het College in Utrecht. Het verhoogde collegegeldtarief geldt in Groningen zowel voor studenten van binnen als buiten de EU. Daar komen de kosten voor een kamer nog bij.

universitycollege1

In de zomer klaar

De voorbereidingen voor het University College zijn volgens Van Ees volop gaande. Begin juli moet het onderkomen aan de Hoendiepskade klaar zijn voor gebruik. De studentenhuisvesting aan het Ebbingekwartier wordt begin augustus opgeleverd.

Een maand later moeten de eerste vijftig eerstejaars beginnen. De opleiding wil uiteindelijk uitgroeien naar honderd studenten per jaar.

19-03-2014