University College op koers

Officieel is er nog geen antwoord. Maar de keuring van het toekomstige University College van de RUG lijkt goed te zijn verlopen.

Het is de laatste belangrijke hobbel voor de oprichting van het University College. Vrijdag is de organisatie door een commissie van accreditatieorganisatie NVAO bezocht. Die heeft de plannen voor de tiende faculteit van de RUG gekeurd. Is het oordeel positief, dan gaat de nieuwe opleiding definitief door.

Positief

‘We hebben er een positief gevoel aan over gehouden’, reageert dean Hans van Ees. ‘Meer kan ik officieel niet zeggen. De commissie rapporteert aan de NVAO. Als ik zeg dat het wel of niet goed is gegaan dan ga ik op de stoel van de NVAO zitten en dat kan niet. Maar ik kan wel concluderen dat we de schriftelijke rapportage met vertrouwen tegemoet zien.’

De commissie heeft de medewerkers van het University College de hele dag ondervraagd. Er zijn ook kritische opmerkingen gemaakt, laat Van Ees weten. Maar wat die zijn wil hij nog niet zeggen, omdat hij het rapport van de commissie wil afwachten.

Groen licht

Op 16 december wordt een voorlopige rapportage van de commissie verwacht. Dat wordt vervolgens met de accreditatieorganisatie besproken die dan groen licht moet geven. Daarna moet het University College keihard aan de slag om het programma en het onderkomen klaar te krijgen. ‘We moeten nog veel doen. Maar we liggen op koers’, zegt Van Ees.

03-12-2013