Usva en CAST willen samen

Cultuurcentrum Usva en CAST van de Hanzehogeschool willen fuseren tot één culturele voorziening voor alle studenten in Groningen.

De instellingen bundelen de krachten om projecten en activiteiten zichtbaarder en toegankelijker te maken voor de ruim 50.000 studenten in de stad.

Door samen te gaan hoopt Usva geld te besparen en meer studenten te kunnen bereiken. ‘Studenten die op Zernike studeren zijn voor de Usva een nieuw aan te boren doelgroep. De meeste bezoekers en cursisten komen nu vanuit de binnenstad’, schrijft het cultuurcentrum in een memo aan de universiteitsraad. Daarnaast hoopt Usva dat het door een fusie gemakkelijker wordt om studenten te vinden voor commissies en besturen.

Meer samenwerken

De verhuizing van het cultuurcentrum naar de city campus aan het Ciboga-terrein is volgens het centrum het juiste moment om de fusie te onderzoeken. Op korte termijn willen de clubs bijvoorbeeld meer evenementen samen organiseren. De komende maanden zoeken ze uit hoe de nieuwe organisatie eruit moet gaan zien.

Het universiteitsbestuur ziet wel iets in de plannen, mits de nieuwe organisatie zonder extra kosten kan worden opgericht. Woensdag bespreekt het college de voorgenomen fusie met de Hanzehogeschool.

20-10-2014