Vandaag op de uni

harmoniekantine

Vrijdag, 11 april. Update 13.26 u.

 

Zon verdwijnt, maar in het weekend belooft het goed te worden. Waar zitten alle studenten? In De Harmonie kun je een kanon afschieten, er is bijna niemand.

 

  • DanielHerbersPromovendus Daniël Herbers zit nu nog op zijn werk bij Ruimtelijke Wetenschappen, maar gaat vanavond 30 kilometer lopen. Hij oefent voor een grote marathon in Ethiopië, volgende maand. Wij maken binnenkort een mooi filmpje over hem.

 

  • Moleculair geneticus Jan Willem Veening zit ook niet stil. Hij ontdekte met zijn team dat antibiotica, die DNA-replicatie remmen, resistentie blijken te versnellen. Boodschap voor huisartsen: wees er alert op. Meer weten? Lees dan het hele verhaal.
  • Al op de tijdlijn van 400 jaar RUG gekeken? Je moet een vaste hand hebben, beetje oefenen, maar dan lukt het wel.
  • Het woord elite valt de laatste tijd wel heel vaak, in relatie tot universiteiten. Nu Maarten van Rossem weer in Folia: ‘Universiteiten en hogescholen moeten elitairder zijn.’
  • Het risico van wifi , waar we zo langzamerhand heel afhankelijk van zijn, wordt onderschat. Dat zegt de Groninger hoogleraar Information Management Hans Wortmann vandaag in het Dagblad van het Noorden. Als er een storing optreedt, kan er van alles misgaan. Wortmann deed onderzoek voor Agentschap Telekom.
  • In Utrecht speelt hetzelfde als hier: moeten hbo’ers in tentamenperiodes geweerd worden uit de UB?  Ja, zeggen studenten in de universiteitsraad. Maar het bestuur twijfelt.

 

11-04-2014