Verenigingen hebben véél nieuwe leden

Groningse studentenverenigingen hebben tijdens de afgelopen KEI-week veel meer leden binnengehaald dan andere jaren. Alleen Vindicat deed het slechter.

‘331 nieuwe inschrijvingen, tegenover 280 vorig jaar. Een absoluut record!’ juicht Leonie Roeters Steenbruggen van Dizkartes. Ze is dolblij met het resultaat van de afgelopen KEI-week. ‘We waren goed zichtbaar en hebben veel aan promotie gedaan. En dat we een vrijblijvende vereniging zijn is ook goed.’

Albertus Magnus kan ook een feestje bouwen. Met 537 aspirant-leden zijn ze de grootste groeier van Groningen. Vorig jaar meldden zich ‘slechts’ 434 studenten. Het doel was 450 en de hoop 500.

Feestje

Vrijwel alle verenigingen deden het goed. Cleopatra telt al 44 nieuwelingen maar hoopt met na-inschrijvingen de vijftig te halen. Vorig kaar waren het er 33. Dionysos bleef telt er nu veertien en hoopt de 25 te halen. Vorig jaar bleef de vereniging op negen leden steken. Bernlef telt 41 nieuwe leden, vorig jaar zo’n dertig. Unitas heeft er 54, tegen vorig jaar 46.

[vsw id=”92CWho3qH78″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Alle verenigingen wijzen naar het recordaantal KEI-lopers: ruim 4900. Maar ook goede zichtbaarheid en promotie in de KEI-week zelf. Zo investeerde Bernlef in een professionele band – Vangrail – en een groot feest tijdens de kroegentocht. ‘Dat heeft zich terugbetaald’, denkt Rienk de Vries van de Friese studentenvereniging.

Bouw

Alleen Vindicat kreeg minder aanmeldingen. Vorig jaar 455 en nu 416. ‘Dat zijn er inderdaad minder’, zegt bestuurslid Meta van Veghel. ‘ Maar het ligt in lijn met het aantal inschrijvingen van voorgaande jaren. Een jaar boven 400 aanmeldingen is voor ons een groot jaar en we zijn dan ook tevreden.’

De vereniging gelooft niet dat het iets te maken heeft met de bouwwerkzaamheden, die ervoor zorgen dat het pand minder goed zichtbaar is.

 

21-08-2013