Verhuizing rechten vertraagd

De RUG is in gesprek met de gemeente over de vertraagde verhuisplannen van de rechtenfaculteit. De verhuizing naar het huidige pand van de Openbare Bibliotheek dreigt twee jaar vertraging op te lopen.

De verhuizing van de faculteit is afhankelijk van het vertrek van de Openbare Bibliotheek naar het Groninger Forum. Het nieuwe cultuurcentrum wordt echter pas twee jaar later dan gepland in gebruik genomen.

De gemeente maakte woensdag bekend dat de net gebouwde delen van het Groninger Forum weer worden gesloopt, nu er een akkoord is over de extra kosten voor het aardbevingsbestendig maken van het toekomstige cultuurgebouw. De NAM vergoedt de kosten van 68 miljoen euro.

Gesloopt

Alle delen die al bovengronds zijn gebouwd, worden daarom dit najaar weer gesloopt. Begin volgend jaar wordt de bouw hervat. De Openbare Bibliotheek kan op z’n vroegst begin 2019 beginnen met de verhuizing, terwijl was afgesproken dat rechten in 2017 in het pand van de bibliotheek zou trekken.

RUG-woordvoerder Riepko Buikema bevestigt dat er overleg is met de gemeente over de vertraging. ‘Maar verder wil de RUG er geen mededelingen over doen.’ Welke gevolgen de vertraging voor de rechtenfaculteit heeft, is nog niet duidelijk. Het faculteitsbestuur vergadert er volgende week over.

11-09-2015