Vlaggenschip Forward flikt ‘t: kampioen!

Het eerste team van studentenvoetbalvereniging G.S.A.V.V. Forward is zondagmiddag kampioen geworden. Ze wonnen de uitwedstrijd in Zuidlaren met 3-8 en pakten daarmee de titel in de 3e klasse zondag.

Lukte het twee weken geleden nog niet om rechtstreeks kampioen te worden, in het Drentse Zuidlaren was de tijd wel rijp voor de zege. Na dertig jaar wist het eerste team van Forward de titel te veroveren.

‘Maar’, bekende Forward 3 speler en hondstrouwe supporter Tom Poortinga, ‘we hebben vorige week al wel tien fusten leeggedronken. Ze waren toen toch al een beetje kampioen.’

‘Het kan niet anders dan dat we de titel nu wel veroveren’, liet bestuursvoorzitter en speler uit het eerste team Luciano de Vries vooraf al weten. Ook gelijkspel tegen de Zuidlaarders was namelijk voldoende.

Goed getraind

De studenten oefenden meteen veel druk uit op de tegenstander. Na een kwartier stonden de Forwardianen al met 0-3 voor. Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd waren aanwezig; bier, zon en een goed getraind team.

Een hele schare supporters met kampioenspetjes al op het hoofd kwam aanmoedigen. ‘Forward 1 wordt kampioen’, schreeuwden de studenten in blauw-wit voortdurend.

Toeters en trommels

De hele wedstrijd bleven de voetballers uit Groningen de baas. In de tweede helft scoorde Forwardiaan Nick Breukelman  nog met een penalty. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-8.

Direct na het eindsignaal stormden de supporters het veld op. Met toeters, trommels en ploppende champagne feliciteerden zij hun helden. ‘Zalig dit!’, zei speler Nick. ‘Het hing al in de lucht. Dit is geweldig.’ Ook Vindicat voorzitter Marc Boom was naar Zuidlaren afgereisd. ‘Dit is heel bijzonder’, zei hij na afloop. ‘Het is een goed team dat superhard heeft gewerkt.’

Trots

Spits en voorzitter Luciano is trots. ‘Als bestuur en vereniging zetten we hier iets moois neer’, zei hij. ‘Twee jaar geleden hingen we nog tegen degradatie aan.’ Maar dit seizoen is het spreekwoordelijke balletje gaan rollen. ‘De eerste tien wedstrijden van het seizoen speelden we erg goed. We wonnen alles. Ineens gingen we er met z’n allen in geloven.’

Bier van de tegenstander

Met de titel op zak is de competitie nog niet afgelopen. Er staat nog één wedstrijd op het programma. Maar voor de Forwardianen maakt het allemaal niet meer uit. Het gevolg van deze zege is definitief promotie naar de 2e klasse zondag.

En de tegenstander? Die bood de studenten een biertje aan en droop daarna het veld in.

 

 

 

 

05-05-2014