Volle bak voor bundel ex-huisdichter

Scheidend huisdichter Jephta de Visser trok een volle bak, vrijdag bij de presentatie van haar eerste bundel Verdwijnselen.

Misschien kwam het door de heftige regen, net voor aanvang, dat om half vier nog maar een paar stoeltjes in boekhandel Van der Velde bezet waren. ‘Het is toch al twee minuten voor half vier’, mompelde Jeptha bezorgd tegen een vriendin die er al wel was.

Maar om vijf over half vier was de ruimte volgestroomd met vrienden en bekenden uit de Groningse dichterswereld. Leden van de dichtclub, voormalige huisdichters, vrienden en familie maakten massaal hun opwachting.

Goden dobbelen

Stadsdichter Kaspar Peters, die ook het voorwoord schreef, trad op. ‘Haar straten worden bevolkt door merkwaardige wezens die kleur geven aan doordeweekse dagen. De goden dobbelen in het plaatselijk café. Je mag misschien niet direct meedobbelen maar je mag wel altijd vragen stellen. En Jephta stelt altijd vragen. Alles in de wereld is de moeite waard om nader te bekijken en zij geeft zelfs de stoelen en de huizen een stem’, dichtte hij over Jephta.

Ook trad voormalig huisdichter Pauline Sparreboom op met nieuw werk en las Kasper van Hoek een column voor.

Jephta’s bundel Verdwijnselen is voor 9 euro te koop bij boekhandel Van der Velde, of bij de UK.

04-09-2015