Vooral de meisjes zijn fan van Epke

Hordes meisjes bestormden woensdagmiddag de Blauwe Zaal van het UMCG. Want daar was Epke Zonderland bij Collegetour.

[vsw id=”G08qn99yhZk” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

De centrale hal van het UMCG is gevuld met jonge studenten. Vooral meisjes. Veel meisjes. Ze wachten op het startschot van de Collegetour, met hun turnheld Epke Zonderland, die zondagmiddag wereldkampioen werd op de rekstok.

Mariel Bagerink (21) masterstudent geneeskunde is fan. Zelf is ze een fanatiek wielrenner en ze vraagt zich af hoe Epke sport en studie toch zo goed weet te combineren. ‘Ja, misschien ga ik die vraag wel stellen zometeen’, zegt Mariel.

Een golfkarretje met achterin twee patiënten probeert zich een weg te banen door de massa. Student American Studies Lotte Frenken (18), waardeert de Nederlandse topsporter om zijn lef. Ze zat zondagmiddag aan de buis gekluisterd toen Epke de gouden plak veroverde.

Er zijn ook nog mannelijke studenten. Sten Stein (21) student International Business is gewoon benieuwd wat Epke te vertellen heeft. ‘Nu de opnames hier plaats vinden is het een kans om erbij aanwezig te zijn’, zegt Sten. Hij heeft niet veel mannelijke medestanders in de zaal. Presentator Twan Huys opent de aflevering met de opmerking dat hij zelden zoveel vrouwen in de zaal heeft gehad.

Knappe broer

Opgetogen komen de hordes mensen na afloop de zaal uit. Velen met een poster van Epke onder hun arm. Eén van hen kijkt een beetje betrapt. ‘We hebben meteen maar even een poster van hem van de muur getrokken’, zegt Melanie Lebbink (21), die toevallig ook geneeskunde studeert. Melanie was niet alleen onder de indruk van Epke: ‘Ik ben er ook achter gekomen dat Epke een knappe broer heeft’, zegt ze giechelend.

Voor Maria Borgers (21) was het niet de eerste keer dat de sporter tegen kwam. ‘Ik zie hem vrij vaak lopen op de faculteit’, vertelt ze, maar daar vinden ze hem niet meer zo bijzonder. ‘Iedereen respecteert dat hij bekend is én studeert, dus daarom zie je daar geen hordes achter hem aanrennen, zoals hier.’

En de rest? Kijk vrijdagavond om half 9 naar CollegeTour op NED2.

 

10-10-2013