Vooral meisjes doen de Health Challenge

2400 studenten volgen het Facebookevenement January Health Challenge van de Aclo. Opvallend: er doen vooral meisjes mee.

Iedere werkdag verschijnt er een uitvoerbare challenge op de Facebookpagina, die studenten moet helpen om de goede voornemens voor 2014 vol te houden. Dinsdag moest je minimaal twee minuten je tanden poetsen, woensdag diende je exact bij te houden wat je at. Donderdag? Drie keer 30 seconden ‘planken’.

Karen van Nugteren, bestuurslid van de ACLO, heeft de actie medeopgezet. ‘Elke dag van de week heeft een thema. Zo doen we op maandag bijvoorbeeld telkens iets met bewegen en op vrijdag iets met ontspanning. De uitdagingen worden samengesteld met behulp van een fysiotherapeut, mental coach en een diëtistenpraktijk’, vertelt ze.

Meisjes

De Aclo sluit aan bij de focus op healthy ageing van de RUG en het UMCG. ‘We organiseren er allerlei activiteiten omheen en één daarvan is deze January Health Challenge’, vertelt Van Nugteren.

Het zijn voornamelijk meisjes die meedoen aan de actie. Van Nugteren denkt dat dat komt omdat meisjes sowieso meer met hun gezondheid bezig zijn.

Marina Boon, studente Life, Science and Technology, kreeg op Facebook zoveel uitnodigingen dat ze uiteindelijk ook besloot deel te nemen. ‘Tot nu toe heb ik alles nog gedaan. Twee minuten tanden poetsen was wel langer dan ik had verwacht, maar verder was het geen grote opgave. Ik leef al heel gezond’, lacht ze.

Spieren kweken

Volgens Boon is het logisch dat er minder jongens meedoen. ‘Als die met gezondheid bezig zijn, willen ze spieren kweken. Dan is deze January Challenge niet de meest effectieve manier!’

Haar collega Hieke Barels doet mee omdat al haar vriendinnen dat ook al deden. ‘Maar tot nu toe is er nog weinig van terecht gekomen. Toen ik las dat ik een hele dag al mijn eten bij moest houden? Sorry, daar begin ik niet aan!’

Wil je ook meedoen? Tot en met 30 januari kun je elke werkdag nog een uitdaging voorgeschoteld krijgen.

09-01-2015