Vrijdag 12 september

Vandaag op de uni
laatste update 10:22

Het wordt vandaag maar liefst 22 graden. Geen weer om binnen te zitten dus.En vanavond even naar buiten, misschien zie je dan wel poollicht!

In mei hielden zeven studentenverenigingen een benefietactie voor het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. De actie leverde een bedrag van €8813 euro op. Het geld wordt besteed aan het opknappen van de huiskamer en de gesprekskamers van de Kinder IC.

Gisteren was de persconferentie van het NOC*NSF, waar de normen en limieten voor de komende Olympische Spelen bekend zijn gemaakt. De RUG-Econometrie  opleiding heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de tot standkoming van die normen en limieten. Samen hebben ze in kaart gebracht wat de verschillen tussen de IF-eisen en nationale eisen waren.

Het mag dan 22 graden zijn, er zijn mensen die liever zien dat het zo snel mogelijk gaat vriezen. Voor hen is er goed nieuws: dit weekend gaat de schaatsbaan op Kardinge weer open. Voorlopig wel alleen de kleine ijshal. De grote vrieshal volgt 4 oktober.

Gisteren was in Forum Images de première van een documentaire over professor Geert Hofstede. Hij is werktuigbouwkundig ingenieur  en promoveerde in 1967 aan de RUG in de organisatiesociologie. Daarna was Hofstede hoogleraar Vergelijkende cultuurstudies van organisaties aan de Universiteit Maastricht. Iekje Smit van de Hanzehogeschool vond dat hij een documentaire verdiende.

En vandaag neemt rector magnificus Elmer Sterken het eerste exemplaar in ontvangst van het standaardwerk van Klaas van Berkel over 400 jaar universiteit. Dit is deel 1, het tweede en laatste deel verschijnt eind volgend jaar. Dinsdag lees je op onze site een uitgebreid interview met Van Berkel.

12-09-2014