Vrijdag 13 juni

Vandaag op de uni
laatste update 12:30

Hier en daarwat stapelwolken, 22 graden en het blijft gelukkig droog. Het wordt net als gister weer een mooie dag (en oranje natuurlijk).

De RUG maakt zich op voor het slot van het lustrum. Alumni komen uit alle delen van de wereld naar Groningen. Er gebeurt veel: Bommen Bootrace, tien eredoctoraten in de Martinikerk  (te bekijken via een livestream) en morgen de maskerade met een knallend eindfeest.

De Erasmus Universiteit in Rotterdam heeft een promovenda berispt omdat ze plagiaat heeft gepleegd. Ze had in haar proefschrift stukken tekst van anderen overgenomen, zonder verantwoording. De universiteit stelt nader onderzoek in. Rector Huib Pols in Erasmus Magazine: ‘Dat dit kon gebeuren is voor ons een wake up call.’

Bericht van Vindicat in onze mailbox: volgende week zaterdag, de 21e,  opent rector Elmer Sterken samen met burgemeester Ruud Vreeman de nieuwe sociëteit. Dik feest en koetsen op de Grote Markt.

Annejet Tuinstra uit Almelo is de beste aardrijkskunde leerling van Nederland. Ze won de Aardrijkskunde Olympiade, die door de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de RUG werd begeleid.

Donderdag 12 juni
Woensdag 11 juni
Dinsdag
10 juni
Vrijdag
6 juni
Maandag
2 juni
Woensdag 28 mei

13-06-2014