Vrijdag 14 november

Vandaag op de uni
laatste update 10:19

De zon komt er misschien in de ochtend nog door, vanmiddag toenemende bewolking.

Het helpt niet om mensen met overgewicht te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid voor hun maatje meer, ze te bekritiseren over hun ongezonde leefpatroon en te klagen dat ze de samenleving geld kosten. Integendeel: de aangesprokene zal dan juist kiezen voor een extra stukje taart. Dat concludeert psychologe dr. Laetitia Mulder van de Rijksuniversiteit Groningen na onderzoek dat zij deed met Deborah Rupp (Purdue University) en Arie Dijkstra (RUG). De resultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Psychology and Health.

Dat kun je dus beter niet doen: in een kamer van 20 vierkante meter met zijn 30-en wild gaan staan dansen. Twintig studenten zijn in een studentenhuis in Ede door de houten vloer gezakt en in de koelruimte van de ijssalon beneden terecht gekomen. Vier van hen zijn licht gewond geraakt.

Het Martini Ziekenhuis opende gisteren hun vernieuwde tandheelkunde-centrum. Patiënten kunnen er naar doorverwezen worden door hun gewone tandarts voor allerlei bijzondere verrichtingen. De timing is opvallend. Er zijn de laatste tijd veel problemen geweest bij  het concurrerende Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde van het UMCG.

14-11-2014