Vrijdag 15 augustus

Vandaag op de uni
laatste update 11:50

Jawel, daar gaan we weer: veel bewolking en kans op regen, hagel en onweer. Prima weer dus voor de KEI-lopers die zin hebben in een middagje Love, Lust and Lounge in Pathe. UK columnist Laura is er ook, dus pas maar op.

Groningse studenten hebben geen idee wat ze moeten doen als er brand uitbreekt, zegt de Groningse brandweer na onderzoek onder studenten. Zorgelijk is vooral dat de helft van de studenten niet weet hoe een brandblusser werkt, dat zestig procent nog nooit heeft nagedacht over een vluchtroute uit huis en dat ruim driekwart van de studenten geen blusdeken in huis heeft. Positief puntje is dat ze vaak wel een rookmelder in huis hebben. Nu allemaal nog even testen of die melder het ook echt doet want dat gebeurt dan vaak weer niet.

Universiteiten worden een soort doorgangshuis voor buitenlandse wetenschappers. Dat schrijft de Volkskrant op basis van cijfers van de Nederlandse Vereniging van Universiteiten, VSNU. Eenderde van het wetenschappelijk personeel komt uit het buitenland, met name Duitsland. China rukt op.

Het Groningse iGEM team heeft in de vakantie heel hard doorgewerkt. Ze werken aan een superverband met een bacterie dat de twee belangrijkste ziekteverwekkers bestrijdt. En dat gaat de goede kant op: de moleculen die ze willen gebruiken in het verband groeien daar ook echt. Awesome, zeggen zelf.

Ideetje voor Groningen? In Utrecht heeft de universiteit een muur gemaakt waar je je grootste wens op kunt schrijven voor je doodgaat. Meer seks, vrede voor Gaza…en zorgen dat je niet dood gaat.

Zie je die panda? Daar kun je een fiets mee winnen! Hier lees je hoe.

15-08-2014