Vrijdag 16 januari

Vandaag op de uni
laatste update 10:15

Volgens het KNMI is het vandaag wisselend bewolkt met een toenemende kans op een bui. Maar hier schijnt voorlopig nog de zon en is met 7 graden lekker fris.

Barteld Kooi, bijzonder hoogleraar logica, heeft de Ammodo KNAW Award 2015 voor Humanities toegekend gekregen. Hij krijgt daarbij ook 300.000 euro om te besteden aan fundamenteel onderzoek. De Ammodo KNAW Award is dit jaar voor het eerst toegekend en is ingesteld om fundamenteel wetenschappelijk onderzoek in Nederland te stimuleren. De officiële uitreiking is op 11 maart.

Komende donderdag organiseert Studium Generale een Kenniscafé over aardbevingen. In het Kenniscafé proberen hoogleraar geo-energie Rien Herber, hoogleraar algemene rechtswetenschap Jan Brouwer en hoogleraar sociale psychologie Tom Postmes antwoord te geven op de vragen als: hoe ontstaan die bevingen, wat kunnen we nog verwachten en wie is er juridisch verantwoordelijk. Toegang is gratis.

Nog meer geld voor RUG-onderzoekers! Het Groninger Instituut voor Archeologie heeft een NWO-beurs van 750.000 euro ontvangen voor onderzoek naar de culturele en demografische gevolgen van de Bronstijd-uitbarsting van de Vesuvius. De beurs werd toegekend aan onderzoekers Martijn van Leusen en professor Peter Attema.

16-01-2015