Vrijdag 20 juni

Vandaag op de uni
laatste update 16:06

Warmer dan 19 graden wordt het niet vandaag. En een kansje op regen. Mwah, kan beter. Komend weekend wordt het wat warmer.

Donderdag 31 juli verschijnen vijf mensen voor de rechtbank, die verdacht worden van het oplichten van Unitas. Drie jaar geleden werd de studentenvereniging getild voor 40.000 euro. De verdachten zijn geen leden of oud-leden van de club. Officieel heet het dat er ‘niet geautoriseerde transacties zijn gepleegd’. De diefstal vond plaats via een gestolen pinpas, waarvan alleen de penningmeester van Unitas de pincode wist. ‘Het kan zijn dat ze die geskimd hebben’, aldus rector Larissa Schut.

Bonje in de Onafhankelijke Studentenraad (OSR), de nieuwe studentenpartij. Hebben ze net een zetel aan de RUG en Hanzehogeschool, zeggen Leon Sloots en Teunis Dokter het vertrouwen op in hun bestuur. Vanaf nu opereren ze onafhankelijk, maar zullen wel ‘met elkaar in gesprek gaan over een eventuele samenwerking.’

De gezamenlijke studentenorganisaties  in ons land presenteren vandaag hun visie op de kwaliteit van het onderwijs. Ze vinden dat er veel te veel nadruk op rendementen ligt. Zo snel mogelijk afstuderen, daar gaat het alleen nog om. Betrokkenheid van studenten en hun persoonlijke ontwikkeling moeten ook meetellen, vinden ze.

Een internationaal team van sterrenkundigen heeft een vreemd fenomeen ontdekt bij het superzware zwarte gat bij een veel bestudeerd sterrenstelsel. Een klonterige gasstroom blokkeert zo’n 90 procent van de rontgenstraling die het zwarte gat uitzendt. Het is het eerste bewijs voor het bestaan van een eerder voorspeld afschermingsproces. ‘Een doorbraak’, zegt teamleider Jelle Kaastra van SRON.

Donderdag 19 juni
Woensdag 18 juni
Dinsdag
17 juni
Maandag
16 juni
Vrijdag
13 juni
Donderdag
12 juni20-06-2014